Financieel bijdragen aan de toekomst van jonge volwassen ex-kankerpatiënten

Iedereen kent wel iemand die jong is, kanker kreeg, genas en het ‘normale leven’ weer op moest pakken. En daar vreselijk mee worstelt of worstelde. De omgeving verwacht dat de vlag uit gaat en dat het leven weer doorgaat, alsof er niets aan de hand is geweest. Niets is minder waar. Want al die tijd heeft die persoon op overleven gestaan, alles was gericht op het herstel. Op een gegeven moment is dat dan bereikt, en juist dan weet diegene het vaak niet meer.

Wat kan ik nog verwachten van het lijf? Is het überhaupt nog te vertrouwen?

Is mijn partner nog aangehaakt? Wil ik zelf verder met de relatie na jaren patiënt te zijn geweest? Of is er sowieso iemand die een relatie wil met een ex-kankerpatiënt?

Is het krijgen van kinderen een optie? Wil er nog iemand seks met mij?

Verdwijnt de moeheid die ontstaan is als gevolg van de behandelingen? Of hoe er mee te dealen?

Wie neemt er een ex-kankerpatiënt in dienst? Of wordt het een leven lang werken bij dezelfde werkgever?

Kan ik nog een huis kopen? Mezelf verzekeren?


Zo maar vragen en hoofdbrekens waar ex-kankerpatiënten mee te maken krijgen. Zowel oude als jonge. Maar die jong volwassenen zitten nog midden in de opbouw van hun leven. Juist die hebben goede begeleiding nodig bij het vinden van hun ‘nieuwe normaal’, zodat ook zij weer richting kunnen geven aan hun leven en een zinvol bestaan leiden. En zeker zo belangrijk: als zij weer goed in hun vel zitten, veroorzaakt dit een olievlek-effect. Hun directe omgeving – ouders, partners en kinderen - profiteert hier eveneens van, als ook de samenleving. Ex-patiënten die weer gezond en vitaal zijn en dat weten te handhaven, draaien makkelijk(er) mee in de maatschappij en doen geen beroep op allerhande voorzieningen. Zeker deze groep jong volwassenen die nog een heel leven voor zich heeft.

“Het is toch vreemd dat er in een land als Nederland geen voorzieningen zijn waar ex-kankerpatiënten in alle rust weer aan hun eigen welzijn kunnen werken, helemaal als het gaat om jong volwassenen die nog een heel leven voor zich hebben. Ook missen hiervoor de financiële middelen. Zelf betalen is vaak geen optie, omdat ziek zijn heel veel geld kost”, aldus Trix Marinusse, het gezicht achter de Foundation.

Met jouw donatie bied je ze de mogelijkheid - onder professionele begeleiding - stil te staan en te reflecteren op hun leven. In een gezonde en voedende omgeving met lotgenoten, waar ze volledig worden ontzorgd. Jouw donatie voorziet onder meer in:
• de organisatie van het programma:

• de (marketing)communicatie van het programma
• de vergoeding en de reiskosten van de begeleiders
• accommodatie
• gezonde voeding
• coaching, yoga, therapie en massages, en materialen voor deze activiteiten

Als bedrijf of stichting bijdragen
Ben je de eigenaar van een bedrijf of heb je een stichting die graag bijdraagt aan het mentale, emotionele en spirituele herstel van jong volwassen ex-kankerpatiënten?
Neem contact met ons op via het aanmeldformulier of bel met Trix Marinusse, tel. 06 - 308 49 781

Particuliere donaties
Als particulier kun je eveneens een bijdrage leveren. Ook kleine donaties zijn welkom. Particuliere donateurs kunnen gebruik maken van de doneerknop hieronder.

De Soul Search Foundation is een stichting zonder winstoogmerk en staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI, een algemeen nut beogende instelling.

Vrienden van de Foundation
Bedrijven en particulieren die regelmatig doneren, worden automatisch vriend van de Foundation en krijgen regelmatig een bericht over de activiteiten en de resultaten van de Foundation. Ook ontvangen zij een presentje.Totaal