Yvonne Peschier

Organisatie en begeleiding van het programma.

“In de levensfase waarin de jong volwassenen zitten, hoor je bezig te zijn met opbouwen, uitfladderen en de wereld ingaan. Als je dan plotsklaps die diagnose ‘kanker’ krijgt, staat de tijd stil. Terwijl de wereld buiten gewoon door draait, hoort een patiënt met kanker daar niet meer bij, die zweeft ergens tussen hoop en vrees. Dat raakt me. Ook omdat ik in dezelfde levensfase zit en zo hard het contrast voel tussen mijn leven en de leeftijdgenoten die ziek zijn (geweest).”

Yvonne werkt sinds 2010 in de oncologie. Aanvankelijk in het ziekenhuis, waar zij als beeldend therapeut aan bed van de patiënt kwam om te tekenen en te schilderen. Naast het ziekenhuis ziet Yvonne ook sinds 2012 in haar praktijk voor beeldende therapie cliënten met/ na kanker en hun naasten (ook kinderen). Sinds 2021 werkt Yvonne (naast haar eigen praktijk) in multidisciplinair team SanaVera en geeft zij samen met gespecialiseerd psychologen behandelingen aan cliënten met kanker en hun naasten. Naast vaktherapie (beeldend & lichaamsgericht) verzorgt Yvonne bij SanaVera ook yoga in kleine groepen.

Tijdens de programmaweken geeft Yvonne beeldende groepstherapie en de ontspannen middagyoga. Daarnaast assisteert Yvonne bij de actieve ochtendyoga.

Terug naar het overzicht