Rinske Rompen-Phaff

Voorzitter

Rinske Rompen-Phaff heeft psychomotorische therapie gestudeerd in Nijmegen. Als afstudeeronderzoek keek zij naar de psychosociale gevolgen van kanker na een medische behandeling bij jongvolwassenen (bij de AYA-poli van het Radboud).

“Dat was ontzettend interessant. Het bracht bovendien het onderneemballetje aan het rollen. Het viel mij daar namelijk op dat het begeleidingstraject na de medische zorg vrijwel volledig ophoudt. Daarom ben ik voor mezelf begonnen om deze ondersteuning te kunnen bieden.”

In haar praktijk in Esbeek zet ze zich nu in om jongeren en jongvolwassenen te helpen die geconfronteerd zijn met de vergankelijkheid van het leven.

“Waarvoor leef je echt, wat doet er daadwerkelijk toe? Dat zijn de wezenlijke vragen die juist belangrijk zijn. Ik vind het heel bijzonder en dankbaar werk, omdat het om de essentie van ieders leven gaat. Het is een cadeau als mensen je op zo’n intiem stukje van hun levenspad meevragen ter ondersteuning. Het draait dan om zingeving. Een life-event maakt dat mensen soms opnieuw kijken naar hoe ze waardegericht kunnen gaan leven. Ga ik voor die carrière? Of juist: Hoe zet ik mijn gezin op de eerste plaats? Er daar voor iemand kunnen zijn, vind ik enorm inspirerend en waardevol.

Het was dus een verademing om Trix tegen te komen bij het AYA-Dreamteam Integrative Medicine en haar te horen spreken over de invulling van die zorgvragen na het medische traject. Trix en ik raakte aan de babbel en merkte dat we veel overeenkomsten hadden, in onze visie voor onze ondernemingen maar ook in de wijze waarop we in het leven staan. Toen ze me vroeg of ik de voorzittersrol op me wilde nemen was ik hier gelijk enthousiast over om me te verbinden aan zo’n mooi doel.

Ik hoop dan ook dat we met elkaar binnen de Soul Search Foundation een programma kunnen bieden waardoor er op laagdrempelige wijze antwoord wordt geboden op een dringende vraag na het oncologisch medische traject en dat er op deze wijze ook beter zichtbaar wordt wat er nog meer komt kijken na de stempel kanker.”

Terug naar het overzicht