Otto Schapendonk

Penningmeester

“Genieten van wat er onderweg is”

“Bij ANDERSconsult, waar ik partner ben, hebben we afgesproken dat we – naast het ondernemen – de wereld ook op een andere manier een stukje beter maken. Dat kan door omzet te doneren, of een functie te vervullen die goed bij het eigen werk past. Ik heb ervoor gekozen om penningmeester te zijn bij de Soul Search Foundation. Een mooi initiatief, waar ik nog niet eerder van had gehoord en dat er nog niet was. En Trix is een mooi gedreven iemand.

Mijn bijnaam is Cijferdokter. Veel ondernemers strubbelen met hun financiën omdat ze aan symptoombestrijding doen. Terwijl als je wekelijks of maandelijks doet wat nodig is en in een ritme komt, is het niet moeilijk. Het gaat om discipline, het bij de les blijven. En hier is natuurlijk ook een parallel te trekken naar het werk van de Soul Search Foundation. Weer vitaal worden vraag ook continu om aandacht.

Ik heb bij veel grote bedrijven gewerkt, maar vind het fijn dat ik nu mijn eigen bedrijf heb en af en toe buiten de lijntjes kan kleuren. Veel regels zijn gemaakt voor de regels, dat is zonde. Wat mij ook kenmerkt is mijn doorzettingsvermogen. Ik doe graag aan duursport. Niet zozeer vanwege het einddoel, maar omdat ik dan de vrijheid heb om zelf de route te bepalen, én om te genieten van wat er onderweg is. Want daar draait het om wat mij betreft.”

Terug naar het overzicht