Julia de Groot begon haar carrière met de studie verpleegkunde: ‘Op de werkvloer zag ik dat er flink wat moet veranderen in de samenleving om de kwaliteit van de zorg hoog te houden. Dit wil ik bewerkstelligen via politieke kanalen. Daarom heb ik gewerkt als zorglobbyist en zit ik momenteel in de gemeenteraad van Leiden, met portefeuille zorg.’

In de gemeenteraad richt ze zich onder andere op huisvestingsproblematiek van huisartsen, vluchtelingen en zet ze zich in voor meer preventie op gebied van gezondheidszorg. Zo heeft ze gezorgd voor meer bewustzijn rondom huidkanker en is haar plan om zonnebrandpalen te plaatsen uitgevoerd door het college.

Als zorglobbyist werkte ze voor verschillende oncologische bedrijven en stichtingen, waaronder IKNL en AYA. Daar zag ze al de belangen van AYA-zorg. Nu wil ze deze kennis en vaardigheden inzetten om de Soul Search Foundation verder te brengen en er zo voor te zorgen dat meer jongeren die kanker hebben (gehad) weer de regie over hun leven kunnen oppakken.

Terug naar het overzicht

Julia Anna de Groot

Algemeen bestuurslid