Regie en vitaliteit na kanker


De Soul Search Foundation organiseert aankomend programma in Domburg, Zeeland. Voor jong volwassen ex-kankerpatiënten in de leeftijd van 18 – 45 jaar die genezen zijn en graag opnieuw hun draai vinden in het leven – qua opleiding, carrière, relaties, seks, gezin en toekomst. Of zoals wij zeggen: ‘Op zoek zijn naar het nieuwe normaal’, na een periode ‘gemeengoed’ te zijn geweest van de medische wereld.’
Ben jij die jong volwassen ex-kankerpatiënt die hierboven beschreven staat?
En:
• Wil je graag weer invulling geven aan je leven op een manier die past, maar weet je niet hoe?
• Ben je leergierig en daadkrachtig?
• Ben je bereid open te zijn en jezelf kwetsbaar op te stellen?
• Wil je je grenzen verleggen en groeien – zowel fysiek als mentaal?
• Ben je klaar met tussen neus en lippen door het leven weer op te pakken?
• En wil je een week lang intensief werken aan jouw nieuwe normaal, samen met andere ex-kankerpatiënten, onder professionele begeleiding op een fijne locatie in het buitenland?

Dan is dit programma mogelijk hét startpunt voor jou.
Tijdens deze week (5 nachten 6 dagen) word je alles uit handen genomen. Je krijgt de mogelijkheid je helemaal te wijden aan jouw nieuwe leefstijl en leven. We creëren tijdens deze week een gezonde omgeving, die jou op meerdere fronten voedt.
Het programma vindt plaats in het kustplaatsje Domburg nabij bos en strand. De verbouwde boerderij waar wij verblijven is van alle gemakken voorzien.

De programmaonderdelen

Yoga

Uit diverse studies is gebleken dat yoga tijdens en na kanker de kwaliteit van leven bevordert. Je word je weer en anders bewust van je eigen nieuwe lichaam, na alle behandelingen die je hebt ondergaan. Ook het observeren van emoties en gedachten is wat je leert tijdens de yoga, waardoor je minder piekert en je mentale kracht vergroot.
Twee keer per dag is er yoga in de bijbehorende yogastudio. 's Morgens een actievere vorm - de intensiteit bouwen we gedurende de week op – en aan het einde van de middag doen we restorative yoga. Deze vorm van yoga is gericht op ontspanning en overgave.

Coaching en beeldende therapie

Coachingsessies maken een belangrijk onderdeel uit van deze week. De sessies zijn erop gericht om je te begeleiden naar dat waar daadwerkelijk jouw unieke kracht ligt. Uiteraard kijken we daarbij ook naar zowel naar jouw licht- als schaduwkant. Je onderzoekt waar je energie van krijgt, en waar jij energie (aan) verliest. Aandachtspunten die essentieel zijn voor het maken van de juiste keuzes. Ook kijken we wat je nodig hebt om weer de regie over je eigen leven te nemen – op een manier die bij jou past. Beeldende therapie, door middel van tekenen en schilderen, biedt ontspanning en verwerking en laat zien wat jou onbewust tegenhoudt en op weg helpt. Het fijne is dat we tijdens het programma veel buiten zijn en de natuur erbij kunnen betrekken, door bijvoorbeeld ook een labyrint te lopen of mandala’s te maken van materialen die we op het strand of in het bos vinden.

Gezonde voeding

Tijdens deze week besteden we ook uitgebreid aandacht aan voeding. Onze kok bereidt vegetarische gerechten en je krijgt gezonde smoothies, sappen en tussendoortjes. Alle gerechten zijn versbereid, de ingrediënten biologisch en afkomstig uit de streek. Ook kun jij met jouw vragen over gezond eten bij ons terecht.

Massages

Je krijgt massages aangeboden, omdat massages ontspannen en het herstel ondersteunen en pijnstillend kunnen werken. Uit onderzoek blijkt ook dat massage klachten als slapeloosheid, angst, depressie en stress kunnen verminderen. Met andere woorden: het verbetert de kwaliteit van leven. Bovendien brengt het mensen die kanker hebben gehad weer in contact met hun eigen lichaam.

Rust en regelmaat

Zowel de omgeving als het programma zijn erop gericht dat je tot rust komt. Naast de (groep)activiteiten is er volop ruimte om tijd voor jezelf te nemen.

Accommodatie

Je deelt een ruime tweepersoonskamer. Iedere kamer heeft een prachtige uitzicht. De boerderij ligt midden in de akkers. Hier kun je alvast een kijkje nemen: Yogabee

Aan het eind van de week

Aan het eind van de week, heb je:
• jouw ervaringen gedeeld met anderen – je weet dat er meer zijn zoals jij;
• pijn en ervaringen verwerkt;
• meer vrede met jouw situatie;
• inzicht in waar je aan wilt werken de komende tijd;
• jouw blik in de goede richting staan;
• meer regie over je eigen leven;
• weet je wat je te doen staat de komende tijd.

Investering

Jouw bijdrage voor deze week is slechts € 379,- per persoon.
Het kostendekkende tarief van het programma is € 1600.
Mocht je in de gelegenheid zijn het kostendekkende tarief te betalen, dan wordt je daar van harte toe uitgenodigd.
Wanneer deze investering niet haalbaar is, neem dan contact met ons op.

Wanneer

28 september t/m 3 oktober 2021

Praktisch

Inbegrepen zijn:
- 5 nachten 6 dagen in een gedeelde slaapkamer in het boerderij
- heerlijke vegetarische maaltijden bereid door de privé kok
- 3 maaltijden per dag, koffie, thee, sapjes
- 2x per dag yoga
- coachingsessies
- creatieve therapie
- massage

Niet inbegrepen:

- vervoer naar en van het boerderij

Ben jij serieus geïnteresseerd en wil je graag opnieuw een waardevolle invulling aan je leven geven, meld je aan voor een intake gesprek.
Meld mij aan

De week wordt begeleid door Trix Marinusse, Yvonne Peschier en Irene Corzilius. Lees hier meer over de mogelijkmakers.